Çalışmalarımız
Üretirken toprağı iyileştirmek, toprağı iyileştirirken ekolojik,
ekonomik ve toplumsal onarımı aynı anda yapmanın gerekliliğine inanıyoruz.
Ölçeklendirilebilen ekosistem modelleri kurguluyor, bilgiyi harmanlayan yenilikçi yöntemler ve teknolojiler geliştirip hayata geçiriyoruz. Kısacası ekolojiyle ekonomiyi barıştıran sistemler tasarlıyoruz.
Yüksek Ölçekli Ekosistem İşbirlikleri
Ulusal ve global ölçekteki şirketlere, onarıcı tarım uygulamaları konusunda danışmanlık veriyor ve kırsal ekosistemlerin verimliliğini artıracak modeller geliştiriyor ve uyguluyoruz.
Kamu, özel sektör ve STK’larla gerçekleştirdiğimiz işbirlikleriyle etik, adil ve onarıcı bir dönüşüme kaldıraç görevi görmeyi amaçlıyoruz.
Bu projelerimizden biri Global Pepsico Foundation tarafından finanse edilen, Lay’s Yenileyici Tarım Projesi. Bu projeyle Konya Karapınar’daki uygulama arazisinde onarıcı tarım uygulamaları yapıyor, yerel halkla beraber çalışıyoruz.
Danışmanlık Hizmetleri
Özel Danışmanlık
Halihazırda bir çiftliği olan ve Bütüncül Yönetim uygulamak isteyenler, ya da bir çiftlik kurmak isteyenlere genel çerçeveden arazi seçimine, fizibiliteden finansal planlamaya, otlatma planından çitlemeye, ekolojik onarım gözlem süreçlerine kadar tüm süreçlerde danışmanlık veriyoruz.
Havza-temelli Danışmanlık
Aynı havzada bulunan birden çok üreticiye ortak danışmanlık veriyoruz. Meralar gibi “müşterek” arazilerde gerçekleştirdiğimiz bu tür projelerde (örnek: Konya Sarayönü) tüm paydaşları kapsayacak şekilde teknik destek, otlatma planının yapılması veya takibi gibi süreçleri ele alıyoruz.
Sivil toplum örgütü, üretici birliği ve devlet kurumlarıyla beraber gerçekleştirdiğimiz bu projelerle ilgili soru ve taleplerinizi bilgi@anadolumera.com adresine e-posta yoluyla gönderebilirsiniz.
Kapasite Geliştirme ve Eğitim
Savory Enstitüsü’nün uluslararası akreditasyonuna sahip Türkiye’deki tek gözesi olarak, genç çiftçiler, tarım profesyonelleri ve akademisyenlerin de dahil olduğu geniş bir kitleye Bütüncül Yönetim ve Onarıcı Tarım eğitimleri veriyoruz.
Düzenlediğimiz bu eğitimlere şu zamana kadar 500’e yakın insan katıldı. Yaptığımız ekosistem işbirlikleri kapsamında verilen kapasite geliştirme çalışmalarıyla ise 3 bine yakın insana ulaştık.
Geçmiş dönem eğitimlerimiz hakkında bilgi için tıklayın.
Ekolojik Gözlem Faaliyetleri
Ekolojik Çıktı Doğrulama (EOV), Savory Institute tarafından dünya çapında önde gelen toprak bilimci, ekolojist, agronomist, onarıcı arazi yöneticisi ağı ile işbirliği içinde geliştirilen, arazi sağlığını ölçen, kapsamlı bir bilimsel protokoldür.
Anadolu Meraları olarak EOV (Ecological Outcome Verification) protokolüyle ekolojik onarım ölçümü yapabilen Türkiye’deki ilk ve tek kuruluşuz.
Genç Onarıcılar
Onarıcı tarım alanında kariyer düşünen gençlere uygulamalı deneyim ve beceri kazandırmak için Genç Onarıcılar Programı’nı oluşturduk.
Arazi Uygulamaları Programı’nın koordine ettiği süreç ile Onarıcı Tarım ve Agroekoloji alanlarına ilgi duyan gençlere sahada çalışma deneyimi kazandırarak, alanda yetişmiş profesyonel sayısını da artırmayı planlıyoruz.