Durukan Dudu
Eş Kurucu
1985 yılı, İstanbul doğumlu. 16 yaşından beri kırsal kolektif yaşam ve ekoköy planları yapıyor, bu hayalleri 2005′te kurdukları Ormanevi Kolektifi fikriyle 2012 yılında kırsala göçerek hayata geçirmeye başladı. Yeşil Gazete’nin kurucularından. Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünün ardından İsveç’te SLU'da (üniversite) “Kırsal Kalkınma” ve “Çevre İletişimi ve Yönetimi” bölümlerinde yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans tezlerini İsveç’in Jamtland bölgesindeki yerel ekonomi hareketleri ve mera alanlarının Bütüncül Yönetim çerçevesinde kolektif kullanımı üzerine yazdı.
Türkiye’ye döndükten sonra TEMA Vakfı’nda önce Çevre Politikaları Koordinatörü olarak çalıştı, kırsala döndükten sonra da yarı-zamanlı olarak Kırsal Kalkınma Uzmanı olarak görev yaptı. Aynı dönemde Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Tohum Takas Ağı koordinatörü olarak çalıştı. Blues hayranı, doğaçlama sever. Çiftçilik, çobanlık, bütüncül arazi yönetimi ve finansal planlama, editörlük, proje yönetimi, kolaylaştırıcılık ve eğitmenlik de profesyonel olarak yaptığı işler arasında. Bunları azaltıp odaklıyor, yaşı ilerledikçe.
2018’den beri Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) başta olmak üzere uluslararası kurumların projelerine yurtiçi ve yurtdışında danışmanlık veriyor. Bugüne dek Türkiye dışında Özbekistan, Afganistan ve İsveç için çalıştı. Öncü onarıcı tarım ve gıda modelleri geliştiriyor, yaygınlaştırıyor. 2020'de onarıcı girişimlere bireysel yatırımcılık yapmaya başladı. 2017'de Ashoka Fellow'u seçildi.
Bütüncül Yönetim Eğitimi’ni ilk olarak ABD Colorado’da, Haziran 2013’te Savory Enstitüsü tarafından düzenlenen “Hub Leaders Boot Camp”’te, Allan Savory’den aldı. Ardından, Nisan 2014’te İspanya’da düzenlenen özel eğitimi başarıyla bitirerek Savory Enstitüsü sertifikalı eğitmeni oldu. Türkiye ve yurtdışında çok sayıda akredite eğitim ve danışmanlık verdi.